November 12, 2017

Saptamana roboticii – Dezbatere “Romania pe harta mondiala a roboticii”

 

INVITATIE DEZBATERE

Romania pe harta mondiala a roboticii

 

Conform celui mai recent raport privind industria mondiala a roboticii, anul 2016 a fost anul in care cifra de afaceri din domeniul robotilor de servicii a depasit-o pe cea a robotilor industriali. Raportul precizeaza, de asemenea, ca sumele din acest domeniu in 2016 au fost de aproximativ 31 miliarde de dolari in 2016 si estimeaza ca pana in 2022 acestea vor ajunge la 237 miliarde de dolari, cu crestere preponderent in domeniul robotilor de servicii. Acest lucru inseamna ca in curand robotii vor deveni o parte normala din viata noastra si, mai ales, ca va fi nevoie de foarte multi specialisti in acest domeniu.

 

Pornind de la aceste constatari, va invitam vineri, 17 noiembrie 2017 intre orele 9:30 – 14:00, la OK Center din Strada Traian nr. 1, la dezbaterea “Romania pe harta mondiala a roboticii” pentru a discuta doua aspecte importante legate de industria roboticii in Romania: stadiul acestei industrii in tara noastra si solutii pentru dezvoltarea sa, precum si perspectivele legate de piata muncii in contextul automatizarii si robotizarii.

 

Acest prim eveniment al comunitatii de robotica la nivel national va va oferi ocazia sa cunoasteti cluburi de robotica din intreaga tara, sa aflati despre competitii la care cluburile de robotica nationale participa si pe care le si castiga, ce roboti sunt folositi in Romania, care sunt companiile interesate de acest domeniu, sa aflati de la companii care implementeaza sisteme automatizate care au fost efectele asupra angajatilor lor, sa discutam si sa identificam posibile solutii de parteneriate si dezvoltare, sa deveniti parte a acestei comunitati si, mai ales, sa Punem impreuna Romania pe harta mondiala a roboticii!

 

AGENDA

 

09:30 – 10:00 Welcome coffee – primire participanti
10:00 – 11:30 Cluburile de robotica din Romania – Reusite si provocari

Invitati:

–          Ion Ghiteanu – Profesor clubul de robotica de la Palatul Copiilor din Targoviste

–          Sebastian Marian – Echipa Oxsy Sibiu, castigatoare a unui premiu pe podiumul competitiei RoboCup din Japonia

–          Ionut Panea – Echipa AutoVortex First Tech Challenge

–          Adrian Gaspar organizator Robochallenge Romania

–          Emanuel Serban – Coach & Trainer at STEM Kids Romania, echipa nationala sub 13 ani participanta la Olimpiada Internationala de Robotica – World Robot Olympiad (WRO) 2017

–          Sesiune de discutii

11:30 – 12:00 Pauza de cafea
12:00 – 13:30 Perspectivele pietei muncii in contextul automatizarii

Invitati:

–          Cristina Ionescu, Advisory Senior Manager, KPMG

–          Ionut Varlan, Team Leader, Mechanical Engineer, Continental Automotive Romania

–          Florin Adrian Nicolescu, profesor universitar in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice

–          Adriana Cioatara, Marketing Specialist, RELOC S.A

–          Sesiune de discutii

13:30 – 14:30 Pranz
14:30 – 18:00 Networking si vizitare expozitie de roboti